Stort publikumspotensiale for Kjeller

0
Noorduyn Norseman på Kjeller.

Noorduyn Norseman på Kjeller.

I forbindelse med mulighetsstudien hentes det inn uttalelser fra ulike fagmiljøer og myndigheter. Vi har mottatt uttalelsen fra Norsk Luftfartsmuseum i Bodø. Luftfartsmuseet har det nasjonale ansvar for formidling av norsk flyhistorie. Museet skriver at de støtter og stiller seg bak etablering av et nasjonalt senter for flygende veteranfly på Kjeller flyplass, som er en av de eldste flyplassene i verden med sammenhengende operativ drift i 103 år.

I uttalelsen legger Norsk Luftfartsmuseum vekt på formidlingseffekten av å se levende veteranfly i luften. – Lydene, luktene og kanskje det å få være med gjør denne opplevelsen spesiell, det blir som en reise i en tidsmaskin, heter det i uttalelsen. På denne bakgrunn har Norsk Luftfartsmuseum gått til innkjøp av et veteranfly, Noorduyn Norseman, som opereres av veteranflymiljøet på Kjeller.

Veteranflysamlingen på Kjeller er den største i Norge, og med Kjellers sentrale plassering i Oslo-regionen ventes at et nasjonalt senter for flygende veteranfly vil ha en stor attraksjonsverdi med et stort publikumspotensiale, heter det videre i uttalelsen. Norsk Luftfartsmuseum legger også vekt på den unike kompetansen Kjellermiljøet har i å restaurere, vedlikeholde og drifte gamle fly, en tradisjon det er viktig å sikre for fremtidige generasjoner.

Share.

About Author

Leave A Reply