Hurricane til Kjeller

0

Søndag 4. september blir det storfint besøk på Kjeller. Fra England kommer de historiske jagerflyene Hurricane, Spitfire og Mustang. Disse vil fly oppvisning med Norseman og Harvard. I tillegg vil det bli rundflygninger med Kjellers egne veteranfly som Tiger Moth og Fairchild Cornell. Bak arrangementet står Stiftelsen Kjeller flyhistoriske kulturpark på initiativ fra Norwegian Spitfire Foundation.

Battle of Narvik
Jagerflyet Hurricane spilte en viktig rolle i kampene om Nord-Norge våren 1940 og ga luftstøtte til gjenerobringen av Narvik. På det meste var det 16 Hurricane stasjonert på Bardufoss som ble base for norske og engelske fly som deltok i kampene. Ved etablering av den norske jagerfly-skvadronen 331 i England i 1941 ble skvadronen først oppsatt med Hurricane, men etter kort tid ble flytypen byttet ut med Spitfire.

Arrangementet starter kl. 11.00. Kl.12.00 blir det foredrag i KFF-hangaren av bl.a. Steinar Næs om Hurricane sin betydning under krigen. Steinar Næs vil også være speaker under flyoppvisningen.

Share.

About Author

Leave A Reply